Posláno autorem: otevrenevs | 28 dubna, 2008

Co je iniciativa Otevřené VŠ?

Iniciativa Otevřené VŠ si klade za cíl omezení používání pro uchazeče finančně nákladných a nepříliš vypovídajících testů Obecných studijních předpokladů a Testu studijních předpokladů od společnosti SCIO (a jim podobných) při přijímacím řízení na české veřejné vysoké školy. Zároveň chce iniciativa zvýšit dostupnost oborů s velmi malou šancí na přijetí prosazením stropu výběrovosti, který učuje maximální možný poměr přihlášených a přijatých.

Podpořte i Vy snahu o kvalitnější, spravedlivější a méně zkomercializovanou podobu přijímacích zkoušek, můžete tak pomoci sami sobě i svým známým. Formou spolupráce může být například rozšiřování informací a existenci iniciativy (ústně, připnutím informačního letáku na nástěnku Vaší střední školy atd.), napsání krátkého či delšího komentáře k informační i formální stránce základního dokumentu (poslední verze k dispozici zde), účast na případné demonstraci (demonstracích) a v nejlepším případě přímé zapojení se do aktivit iniciativy, tvorba obsahu blogu a přispění vlastními nápady. Kontaktní e-mail je otevrene.vs@email.cz.

Otevřené VŠ je nekomerční iniciativa bez finančního rozpočtu, jejíž činností je přesvědčování vysokých škol a státu. Nejedná se o občanské sdružení (o. s.) zaregistrované u Ministerstva Vnitra.


Odpovědi

  1. Že by iniciativa těch, kteří se naučili na přijímačky nazpaměť pár dat a mysleli, že vše okecají? A když jim test ukázal, že nejsou schopni myslet, tak vymysleli alespň tuhle blbost…


Napsat komentář

Kategorie